Een onderneming starten

Het is voor steeds meer werknemers en zelfs gepensioneerden een leuk idee om een eigen bedrijfje te starten. Soms naast de huidige bezigheden maar soms ook gewoon om lekker bezig te blijven. Een onderneming starten wordt steeds normaler gevonden. En dat terwijl de arbeidsmarkt toch al de nodige scheurtjes vertoont. Een goede zaak dus.

Een onderneming starten is leuk. Het zorgt voor spanning en soms ook wel sensatie. Door de juiste stappen te zetten kunt u zorgeloos en zonder stress het leven door. Dat is vandaag de dag toch wel iets wat maar weinig mensen kunnen zeggen. Op zich is het niet heel lastig om zo succesvol te zijn dat u in uw basisbehoeften en meer kunt voorzien zonder dat u hiervoor 24 uur per dag moet werken. U zult dan wel een professioneel plan moeten opzetten en de juiste stappen moeten zetten. Anders blijft u rommelen in de marge en dat is voor niemand leuk.

De meest succesvolle ondernemers hebben een passief inkomen wat zij aanvullen met een actief inkomen. Hiermee wordt bedoeld dat zij maandelijks niet met een financiële achterstand beginnen. We weten immers allemaal dat huur, telefonie en andere abonnementen maandelijks betaald moeten worden. Wanneer een ondernemer iedere maand eerst opdrachten moet binnenhalen voordat hij zijn vaste lasten kan betalen, ontstaat een bepaalde druk (ook wel financiële stress genoemd) die zorgt voor een achterstand.

Door ervoor te zorgen dat in ieder geval de vaste lasten maandelijks gedekt zijn door bijvoorbeeld (zekere) inkomsten uit verkochte service abonnementen of doorloop provisie, kan men zich maandelijks vrijuit richten op het binnenhalen van nieuwe klanten. Allemaal zonder zorgen en dat is natuurlijk een ideaal uitgangspunt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: