Franchise ondernemer worden

Onderzoek van het tijdschrift Quote laat zien dat het best mogelijk is om als franchise ondernemer financieel onafhankelijk en zelfs multi miljonair te worden. Er zijn zelfs een aantal leden van de Quote 500 (de 500 rijkste Nederlanders) die hun vermogen te danken hebben aan het franchisenemerschap van supermarkt Albert Heijn en de klusmarkt Karwei. Hier moet wel duidelijk bij vermeld worden dat deze franchisenemers allen meer dan tien vestigingen in bezit hebben. Schaalgrootte is dus zeker nodig om als franchisenemer volledig binnen te lopen.

Op zich is franchise ondernemer worden een interessant verhaal. U komt namelijk in een volledig gespreid bedje terecht. Een volledig plan is al voor u uitgewerkt. Dat het niet altijd een mega succes wordt, wat afhankelijk is van vele factoren van buiten, blijkt wel uit de ervaringen die franchisenemers hebben met Bakker Bart en de HEMA. Zonder in te gaan op de redenen waarom dit niet altijd goed gaat (de strubbelingen kunnen immers aan zowel de franchisegever, de franchisenemer als de economische omstandigheden liggen) is duidelijk aan te geven dat franchising geen 100% garantie tot succes is. Zoals wel eens gezegd wordt; het feestje is georganiseerd, u moet alleen zelf de slingers ophangen.

Wanneer u geïnteresseerd bent in franchise ondernemer worden en u denkt dat u het in u heeft uw doelstellingen duidelijk geformuleerd, bepaal dan waar uw kernkwaliteiten liggen zodat u de juiste franchise kunt beginnen. Als u vegetariër bent is het wellicht niet verstandig een McDonalds of Burger King franchise te starten. Neem gewoon eens een kijkje op de franchisebeurs en bepaal aan de hand van de aanwezige partijen wat voor u het meest interessante concept is.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: