Verzekeringen zelfstandig ondernemer

Aansprakelijkheid en schade lijken scheldwoorden voor ondernemers. Niemand zit er namelijk op te wachten om problemen te veroorzaken of te krijgen. Bent u zelfstandig ondernemer, dan moet u rekening houden met de gevolgen van schade die u is aan te rekenen. Het hoeft natuurlijk niet expres te zijn maar duidelijk is wel dat u behoorlijk in de aap gelogeerd bent wanneer u aansprakelijk gesteld wordt voor schade die een derde door uw toedoen heeft geleden.

Er zijn een aantal schadegevallen die te groot zijn om zelf te dekken. Een verzekering is slechts nodig wanneer u de schade die u heeft veroorzaakt niet zelf kunt dekken. Er is een groot verschil tussen het breken van een zonnebril en arbeidsongeschiktheid of blijvende invaliditeit van een van uw medewerkers door uw toedoen. De vervangingswaarde van een dure zonnebril zal niet meer zijn dan enkele honderden Euro’s en naar waarschijnlijkheid stukken minder. Vervelend natuurlijk maar niet onmogelijk om op te lossen. Invaliditeit of arbeidsongeschiktheid is echter een heel ander verhaal. Het is onmogelijk deze schade te dekken en daarom moet u zich hiertegen verzekeren.

Er zijn wettelijke verplichtingen als het gaat om verzekeren. Zo is iedereen in Nederland verplicht verzekerd voor de risico’s van aansprakelijkheid. Deze WA verzekering is echter niet dekkend voor alle schade. Maak dus een afspraak met een assurantie tussenpersoon og verzekeringsagent om erachter te komen wat u zoal moet vezekeren en wat de kosten hiervan zijn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: